Truita de patates amb ceba

Senzill, oi? Doncs som-hi. Cada u la fa com vol la truita de patates i ceba, alguns fan abans la ceba, d’altres la fan a part i ho ajunten després, si pot posar porro, alls o bitxo, però hi ha coses, com el temps –no sol baixar d’una hora fer-ne una- que són constants. Jo us explicaré com la faig jo, que la faig una mica gran i així no s’acaba tan aviat.
 
Tallo a la vegada les patates –que hem pelat abans- a trossets petits, posant-li sal i els poso a caure en una paella amb força oli que quasi les cobreixi. L’oli ha de ser calent i amb paciència i cura, vaig remenant les patates perquè es coguin per tots els costats. Quan hagi passat ben bé mitja hora, hi afegeixo la ceba tallada a la ploma –tallant per la meitat, pelant-la i fent tires seguint-ne les fibres verticals-, que es vagi coent a foc baix. Hi poso ceba tendra perquè es cou més aviat que la seca, amb el resultat que en tindrem el sabor però no la trobareu quan la mengeu. Quan ha passat mitja hora més, comprovo que tant la patata com la ceba estan cuites. Ara cal treure l’oli sobrant. To seguit, hi tiro els ous que he batut com per fer una truita normal i, amb compte, vaig barrejant l’ou amb les patates perquè quedi amorosa, i quan veig que l’ou va quallant, ja li podem donar la volta, posant un plat a sobre la paella, voltejant la paella perquè la truita quedi sobre el plat i amb cura, fer-la lliscar sobre la paella altre cop per tal de coure l’altra banda de la truita. Es cou molt aviat, per tant, no cal torrar-la molt perquè no quedi seca.
 
I us ha quedat un plat DELICIÓS!

 
 

Vídeo by Crítico Gastronómico Foodie

 

Per la versió vegada, s’ha de substituir el que són els ous per productes vegans que simulen els ous com per exemple farina de cigrons.
 
Ingredients per 6 persones:
 
– Dues cebes tendres mitjanes.
– 1,5 kg de patates
– 12 ous.
– Sal.
– Oli d’oliva verge.
– Tendresa i amor a cuinar.