Panellets

Per la castanyada, toca fer panellets. Els meus preferits són els de coco i els de pinyons, però se’n poden fer de molts gustos i colors.
 
Jo preparo el massapà el dia abans. Barrejo l’ametlla en pols amb el sucre fins que quedin ben integrats. Ho embolico amb paper film ben premut i ho guardo a la nevera. El mateix faig amb els pinyons. Els poso en una carmanyola amb un ou batut i a la nevera.
 
L’endemà reparteixo la massa segons la quantitat que es vol fer de cada mena de panellet i com que jo només faig de dues classes, parteixo la massa en dos trossos, una per panellets de pinyons i l’altre per fer-ne de coco. Si s’escull també fer panellets de codonyat, s’haurà de partir la massa en tres trossos.
 
Per fer els de pinyons. Agafo la part de massa i faig boletes petites. Hi incrusto els pinyons que tenien banyats amb l’ou batut. Un cop fets, els pinto amb l’ou sobrant perquè agafin color, si no, quedarien blancs –com passa amb la versió vegana-.
 
Amb l’altra meitat de la massa, hi integro el coco, barrejant-lo, i un cop fet, faig la massa a trossos que se li poden donar diverses formes, la que més us agradi: rodons, d’arbre o bolet, o, ara de moda, la forma del coronavirus… Jo els faig amb forma de croqueta, allargats.
 
Els poso en una safata amb un paper de forn, que no es toquin els uns amb els altres, i ho posem al forn només 5 minuts a 200 graus. No s’han de coure, només daurar.
 
Si es vol fer els de codonyat, estiro el tros de massa amb el corró, posant aquesta entremig de dos papers de forn. Un cop aplanada, trec el paper de forn de sobre i hi poso el codonyat al mig i faig com un caneló llarg. Aquest, el tallo a trossets i també al forn només 5 minuts a 200 graus.
 
A gaudir-los, DELICIOSOS!!
 

 

Ingredients:
 
– 500 grams d’ametlla en pols
– 500 grams de sucre
– 1 ou (o substitut, versió vegana)
– 250 grams de pinyons
– 250 grams de coco en pols
– 200 grams de codonyat