Espaguetis a la Montserrat

En aquesta recepta us explicaré com faig els espaguetis a la meva manera. Per començar, agafo una cassola i cobrim la seva base amb oli d’oliva. Allà hi poso les carns –veure més a baix ingredients de quines uso- i les sofregeixo –fer a foc lent-. Un cop tinc les carns cuites, les trec i les reservo. I ara, en la mateixa cassola, hi afegeixo tomàquet i cebes, que abans he pelat i triturat, i també ho sofregeixo. Un cop fet aquest sofregit, hi afegeixo aigua bullent –que he bullit a part- i sal, fent bullir tot això 6-7 minuts.
 
Després hi afegeixo els espaguetis. Quan han passat 5 minuts bullint, jo en provo algun, i si trobo que està al dente -o sigui, en mossegar la pasta, aquesta té alguna resistència, està ferma però no dura-, hi torno a posar la carn, un o dos minuts més i ja tanco el foc. Tot seguit, hi tiro formatge ratllat per sobre i aquest es desfà amb l’escalfor que encara hi ha. Com haureu notat, no bullo els espaguetis amb l’aigua sola, sinó junt amb el sofregit, ja que així queden més gustosos. DELICIOSOS!

 

 

Aquesta recepta és la meva manera de fer els espaguetis, que també és vàlida per fer-ho amb macarrons.
 
La versió vegana ja no seria la meva recepta, però us pot sortir semblant, traient les carns i canviar-les per substituts vegans habituals de carn que us vingui més de gust, fent el mateix procés, i usar un substitut del formatge. Si ho feu, digueu-me com us queda.
 
Ingredients per a 6 persones:
 
– 500 grams d’espaguetis
– 1 kg de tomàquets
– Una ceba
– 200 grams de formatge semi curat ratllat.
– ¼ de pollastre de la cuixa
– 200 grams de costella de porc
– ½ Conill
– Oli d’oliva verge
– Sal
– Aigua
– Tendresa i amor a cuinar