Pastís de formatge per família nombrosa

És un dels pastissos més fàcils de fer, només es tracta de barrejar els ingredients, tots ells, a temperatura ambient.
 
El més important és separar les clares dels rovells de l’ou. Si voleu un truc fàcil, el que jo faig és: trenco l’ou per la meitat i vaig passant el rovell d’un tros de la closca de l’ou a l’altre, evitant que el rovell caigui però la clara, menys sòlida, vagi caient al recipient on aniran les clares. Els rovells els reservo a part.
 
Un cop es té les clares de tots els ous, el que faig és muntar-les amb les varetes elèctriques fins que agafen un punt de neu.
 
Tot seguit, amb la resta dels ingredients: barrejar sucre i rovells que he reservat, després afegir el formatge cremós i barrejar-ho tot fins que quedi ben homogeni. Llavors, afegeixo la farina i la nata, i fer igual. Per últim ja, poso les clares muntades, però no de cop, sinó de mica en mica, a poc a poc, que quedi ben esponjós.
 
Toca enfornar. Primer s’ha de folrar el motlle, la base i la paret, amb paper de forn. És important perquè no s’enganxi el pastís al motlle i aquest no es trenqui en desemmotllar-lo.
 
El poso a 180 graus, uns 60 minuts, tot i que segons el forn, això pot variar. Una forma de comprovar-ho és enfonsant un palet o un escuradents de fusta i ofereixi certa resistència. Encara que surti un xic enganxat, ja és hora de parar el foc.
 
Es treu del forn perquè es refredi i acabi de quallar. I ja el tenim! Si voleu posar-hi una cirereta al mig, li dóna un toc. DELICIÓS!
 

 
La versió vegana del pastís de formatge es tracta de substituir l’ingredient principal del formatge cremós, més els ous i la nata. Hi ha moltes maneres de fer-ho com per exemple amb anacards, crema vegana de formatge, tofu, oli de coco, etc., i crec que això es mereix fer-ho amb una recepta pròpia que penjaré més endavant, com vaig fer amb el pa de pessic vegà i que és molt semblant en ingredients i forma de fer.
 
Ingredients:
 
– 1 kg de formatge cremós
– 9 ous
– 200 ml de nata líquida
– 80 grams de farina de blat de moro
– 200 grams de sucre
– Tendresa i amor a cuinar