Pa de pessic vegà

Per setmana santa, us vaig presentar com fer la Mona de Pasqua. En aquella recepta no vaig incloure la versió vegana, que hauria de ser primer pel pa de pessic, després per la crema pastissera. Per la Mona i qualsevol pastís que vulgueu fer, avui us presento com fer pa de pessic vegà. La recepta ha estat proporcionada per la nostra amiga de l’altra banda del món, Leisy, una influenciadora al seu país, on podeu trobar moltes coses interessants d’estar en forma i menjar sa a la seva web: http://www.leisyfit.com o al seu Instagram cada dia: https://www.instagram.com/leisyf
 
Gràcies Leisy!
 
Començo doncs amb la meva versió de la recepta de la Leisy. En un cassó hi poso dues culleres del substitut d’ou natural, quatre culleres d’aigua i barrejo tot amb l’ajuda d’una batedora de mà, per després afegir l’oli, les bananes i la vainilla. Un cop està tot junt, hi afegeixo el sucre, i ho moc fins que aquest hi quedi dissolc.
 
En un altre cassó, passant-ho per un sedàs –evitant que no faci grumolls-, hi poso les dues menes de farina, i afegeixo el bicarbonat, la canyella i la sal. Llavors, ajunto les dues barreges, posant aquesta última a poc a poc, sobre la primera que hem fet abans.
 
Poso la massa en un motlle desmuntable -els costats es poden separar de la base i a la vegada obrir-se- i l’introdueixo al forn, posant-ho a 180 graus uns 35 minuts. El deixem refredar –jo normalment el deixo fet un dia abans per fer la resta del pastís- i ja el tenim. Si no el pensem usar per fer un pastís, i només com a pa de pessic, es pot empolvorar amb una mica de sucre glacé per sobre o cobrir-lo amb xocolata. DELICIÓS!
 
 

 

Ingredients
 
– Substitut d’ou natural, que normalment tenen com a composició d’ingredients els següents: Fècula de patata, midó de tapioca, carbonat càlcic, reguladors de l’acidesa i estabilitzant.
– 110 grams de farina de blat.
– 80 grams de farina de blat integral
– 4 bananes picades (com més madures millor)
– 170 grams de sucre
– 56 grams d’oli de coco (o oli d’oliva de verge, si no en teniu, tot i que molt millor gust amb el de coco)
– 1 cullereta de vainilla
– 1 cullereta de bicarbonat de sodi
– 1 cullereta de canyella
– ½ cullereta de sal
– Tendresa i amor a cuinar
– Caure’m enrere (#caimeatra #AlestiloLeisyFit)