Brownie de Xocolata

Primer de tot, el que faig és desfer la mantega i la xocolata en bany maria. Poso aigua en una paella al foc i dins la paella el cassó que conté la mantega i la xocolata. Ambdues coses es desfaran amb l’escalfor de l’aigua de la paella. Mentre es va desfent, vaig remenant fins que quedi líquid del tot.
 
A part, barrejo els ous i el sucre, i després de remoure una mica la barreja, hi afegeixo la farina passada per sedàs –així n’evitem sempre grumolls, com ja sabeu-. Tot seguit, l’ametlla picada i la canyella en pols. I en darrera instància, la mantega i la xocolata que he desfet abans i faig que tot quedi ben barrejat.
 
Folro amb paper de forn el motlle desmuntable -que, com ja sabeu, sempre uso per als pastissos- i hi aboco la massa del que he fet la barreja abans. Això ho poso el forn uns 50 minuts a 180 graus.
 
Després, el deixo refredar i a sobre em queda com una crosta que sembla que es vol obrir. Es pot servir tal qual o com ho faig jo perquè quedi, per una banda, més vistós i també més gustós amb els tocs finals: Cobreixo la part de dalt amb una capa de xocolata i l’adorno amb fruites confitades i/o nous.
 
Per fer aquesta capa de xocolata a sobre del brownie, el que faig és fer bullir nata líquida i fora del foc, hi posem mantega i xocolata desfeta. Un cop feta la barreja és quan es posa sobre del brownie. DELICIÓS!!!

 

 
La versió vegana és de les més fàcils a fer. Per fer-ne el cos, se substitueix la mantega per llet vegetal, oli vegetal (d’oliva o de coco) i essència de vainilla, fent la barreja amb varetes elèctriques, tot afegint-hi la llet a poc a poc. Per la capa superior, només ens fa falta la nata vegana i aquesta, fins i tot, és fàcil de fer tot posant llet de soja sense sucre (250 ml) i sal (1/4 de cullera) en la batedora, i hi anem afegint oli d’oliva verge suau (uns 125 ml.) fins que veiem que tots els ingredients estan ben integrats.
 
Ingredients per 8-10 persones:
 
– 250 grams de mantega
– Mitja dotzena d’ous
– 250 grams de xocolata fondant
– 100 grams de farina
– 200 grams de sucre
– 100 grams d’ametlla crua picada
– 1 cullereta de moca de canyella en pols
– Tendresa i amor a cuinar
 
Capa superior del brownie:
 
– 50 grams de mantega
– 100 ml de nata liquida
– 100 grams de xocolata fondant