Coca de Llardons

Us explicaré com es fa la coca de llardons, que és molt fàcil i no porta molta complicació.
 
Jo compro la massa feta, així ho faig més de pressa. Compro una planxa de pasta de full –hi ha diverses marques, cerqueu-ho, no faré propaganda però tinc la meva habitual en una coneguda italiana-. Si voleu fer la massa, també trobareu com fer-ho a internet però aquesta base millor tenir-la com us dic.
 
Abans de posar-me amb la massa, agafo els llardons i els trinxo. Pot ser amb una trituradora de la carn o picant-los amb un mànec de fusta de qualsevol estri que es trobi a la cuina.
 
Llavors, estenc la massa sobre el mateix paper en què va enrotllada i l’estiro una mica amb un corró pastisser. Si no en teniu, no passa res, tal qual surt. Punxo amb una forquilla tota la massa, deixant tot el marge d’un centímetre d’ample al voltant de la massa sense punxar. Pinto tota la massa amb un pinzell de cuina usant un ou cru –que he liquat abans amb una forquilla, com quan es fa una truita-. Si no tens pinzell a mà, es pot fer amb una forquilla o una cullera.
 
A sobre de la massa, hi escampo els llardons, prement una mica perquè s’enganxin a la massa. Sobre aquests llardons, i poso els pinyons i a sobre de tot això, el sucre.
 
Ja ho tenim a punt!
 
Escalfo el forn abans de posar-hi la coca a una temperatura de 200 graus, un cop calent, baixo a 180 graus i hi fico el que he preparat. Quan veig que per sota comença a torrar-se i no és tou, que això és uns 15 o 20 minuts, segons el forn, ja es pot treure. Si em queda blanca per sobre, la poso uns 5 minuts més a gratinar. La deixo refredar i ja està!
 
Veureu que re-boníssima que està, DELICIÓS!
 

 
En la versió vegana de la coca de llardons, només s’ha de substituir els llardons per cabell d’àngel i no es pinta amb l’ou. Fàcil!
 
I a gaudir!
 
Ingredients:
 
– 1 planxa de pasta de full.
– 150 grams de llardons.
– 60 grams de pinyons.
– 60 grams de sucre.
– 1 ou per pintar la massa.
– Tendresa i amor a cuinar.