Canelons de peix i marisc amb pasta filo

Aquesta recepta la vaig fer en una ocasió especial per uns sibarites habituals que tenim al Celler, i els va agradar molt. Així que aquí la teniu perquè també la gaudiu a casa.
 
Primer de tot, deixo les cloïsses amb aigua i sal durant almenys mitja hora per tal que es desprenguin de la sorra. Mentre, en una cassola amb oli, sofregeixo primer el rap, cinc minuts per banda. Seguidament hi afegeixo el lluç que es cou molt de pressa, cinc minuts com a molt. Ho reservo. En el mateix oli, poso les gambes uns cinc minuts per banda, i en acabat, les flamejo amb el brandi. Un cop tinc les gambes fredes, les pelo i les reservo junt amb el peix. A banda, les closques i els caps d’aquestes, les passo per una paella amb un xic d’oli, i ho aixafo tot perquè deixin anar tot el seu suc, el qual després l’afegeixo al peix.
 
En aquest punt, obro les cloïsses, aprofitant també el seu suc, ho barrejo tot amb el peix. Ja tinc tot el peix a punt i barrejat. Ho remeno bé perquè quedi una massa, que es veu com es desfà tot, i tot seguit, afegeixo la nata liquida perquè quedi una massa homogènia i melosa.
 
I ara faig els canelons, tot tallant la pasta filo a quadradets i enrotllant-hi la massa de peix. Amb la quantitat d’ingredients, poden sortir uns quaranta canelons. Mentre faig això, tapo la pasta filo perquè no s’assequi, ja que és molt fina i delicada. Un cop fets, els poso al forn –calent prèviament- amb una safata uns 5-8 minuts. Si no es vol que es quedin massa torrats, jo hi poso per sobre un xic de mantega. A la presentació del plat, ho guarneixo una mica amb fulles de julivert.
 
I ja ho tenim! DELICIÓS!!!

 

Ingredients:
 
– 400 grams de rap fresc
– 400 grams de lluç de platja
– 250 grams de gambes de Palamós
– 250 grams de cloïsses gallegues
– 100 de nata líquida
– Oli d’oliva
– Sal
– 1 paquet de pasta filo
– 1 raig de brandi
– Julivert
– Tendresa i amor a cuinar